Patient Flow Management

Wat is Patient Flow?

“Patient flow is de beweging van patiënten door een zorginstelling. Het gaat om de medische zorg, fysieke middelen en interne systemen die nodig zijn om de hele patiëntenreis mogelijk te maken, met behoud van kwaliteit en tevredenheid van de patiënt / zorgverlener. Verbetering van patient flow is een kritiek onderdeel van procesbeheer in ziekenhuizen en andere zorginstellingen. “- volgens “What is Patient Flow?” in NEJM Catalyst, 1 Januari 2018.

Het stroomlijnen van patient flow betekent het verbeteren van de coördinatie van zorg, patiëntveiligheid en gezondheidsresultaten door optimaal te voldoen aan de zorgvraag en patiënten snel en efficiënt door zorgtrajecten te leiden.

Slecht gestroomlijnde patient flow kan leiden tot lange toegangs- en wachttijden en zelfs tot negatieve gezondheidsresultaten, in de vorm van vermijdbare heropnames en mortaliteit. Inefficiënte planning kan ertoe leiden dat eenheden overvol raken en dat personeel en ondersteunende diensten worden overbelast.

Waarom Patient Flow aanpakken?

Omdat u tastbare resultaten bereikt in de continuïteit van de patiëntenzorg, hogere inkomsten en vergoedingen en de vermindering van vermijdbare patiëntendagen, terwijl u de veiligheid verhoogt en de patiëntenresultaten verbetert.

Dit alles wordt aangetoond in het volgende voorbeeld: Why a Cookie-Cutter Approach Won’t Work to Improve Patient Flow

Meer weten?

Wilt u meer weten over het verbeteren van de patiëntenstroom in uw zorginstelling? Laat uw gegevens achter en wij nemen spoedig contact met u op.