Design Thinking

Wat is Design Thinking?

Design thinking is een niet-lineair, iteratief proces dat teams gebruiken om gebruikers te begrijpen, aannames ter discussie te stellen, problemen opnieuw te definiëren en innovatieve oplossingen te creëren en (als prototype) te testen. Design Thinking onderscheidt vijf fasen – Empathisch begrijpen, Definiëren, Ideeën genereren, Prototypen maken en Testen – en is vooral nuttig bij slecht gedefinieerde of onduidelijke problemen.

In een interessante publicatie van Tim Brown over Design Thinking beschrijft hij het als volgt:

“Design thinking zoekt een evenwicht tussen analytisch denken en intuïtief denken, waardoor een organisatie zowel bestaande kennis kan benutten als nieuwe kennis kan creëren.

Wat zijn de voordelen van design thinking?

  • Samenwerking – een goed ontwerp komt voort uit samenwerking. Het haalt inspiratie overal vandaan en stimuleert het hele team om deel te nemen en feedback te geven.
  • Focus op de gebruiker – design thinking is gericht op de eindgebruiker. Definiëren wie de oplossing zal gebruiken is de sleutel om precies te begrijpen hoe de oplossing te ontwikkelen.
  • Betere oplossingen – Het testen van ideeën door het maken van prototypes kan leiden tot betere werkwijzen en uiteindelijk tot betere oplossingen. Het voorkomt ook dat we veel tijd en geld investeren in oplossingen die uiteindelijk niet werken.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de toepassing van Design Thinking in uw zorginstelling? Laat uw gegevens achter en wij nemen spoedig contact met u op.